Home

Fukushima dezastrul nuclear

Fukushima's ghost towns. More than 10 years after one of the worst nuclear disasters in history, towns around Japan's nuclear power plant struggle to rebuil Fukushima Daiichi Accident. (Updated April 2021) Following a major earthquake, a 15-metre tsunami disabled the power supply and cooling of three Fukushima Daiichi reactors, causing a nuclear accident beginning on 11 March 2011. All three cores largely melted in the first three days Centrala nucleară de la Fukushima-Daiichi a fost construită începând cu 25 iulie 1967, iar primul reactor a fost inaugurat pe 26 martie 1971, urmat de reactorii 2 (18 iulie 1974), 3 (27 martie 1976), 4 (12 octombrie 1978) Robots come to the rescue after Fukushima Daiichi nuclear disaster. More than 10 years after a powerful earthquake and tsunami caused a massive nuclear meltdown in the Daiichi Power Plant, Lesley.

Pe 11 martie se împlinesc zece ani de la accidentul nuclear de la Fukushima/Japonia. Pe 11 martie 2011, un cutremur puternic, urmat de un tsunami, au provocat accidentul care a dus la eliberarea unor emisii radioactive semnificative în aer, apă şi sol în regiunea centralei nucleare, situate la 220 km nord-est de capitala Tokyo Dezastrul de la Fukushima a fost o catastrofă nucleară de nivel 7, care l-a determinat pe prim-ministrul japonez să declare public că se teme pentru soarta țării sale. Cronica dezastrului de la Fukushima Echipajele de intervenție se luptă cu flăcările izbucnite la Centrala Nucleară de la Fukushima Fukushima accident, also called Fukushima nuclear accident or Fukushima Daiichi nuclear accident, accident in 2011 at the Fukushima Daiichi (Number One) plant in northern Japan, the second worst nuclear accident in the history of nuclear power generation. The site is on Japan's Pacific coast, in northeastern Fukushima prefecture about 100 km (60 miles) south of Sendai Dezastrul nuclear de la Fukushima: Ce a facut Japonia pentru a evita cancerul Oamenii de stiinta din cadrul ONU sustin ca nu se asteapta ca imbolnavirile de cancer sa creasca in urma accidentului nuclear de la Fukushima din 2011

Fukushima 50 is a pseudonym given by English-language media to a group of employees at the Fukushima Daiichi Nuclear Power Plant.Following the Tōhoku earthquake and tsunami on 11 March 2011, a related series of nuclear accidents resulted in melting of the cores of three reactors. These 50 employees remained on-site after 750 other workers were evacuated Dezastrul nuclear de la Fukushima este chiar şi mai mare decât s-a crezut anterior: materialul radioactiv a ajuns într-un loc surprinzător de îndepărtat. Accidentul nuclear de la Cernobîl. Cinci lucruri pe care trebuie să le ştii. Wild pig-boar hybrids have started roaming around Fukushima since Japan's 2011 nuclear disaster turned the area into a vacant wasteland. A new radioactive swine hybrid was created when wild. Dezastrul nuclear de la Fukushima - cum de a fost posibil si cine sunt vinovatii. Japonia a fost zguduita recent de o catastrofa pe care nimeni nu a crezut-o posibila vreodata. Ce a stat la baza acesteia si ce raspunsuri concrete avem, acum, la trei luni de zile de la dezastrul nuclear de la Fukushima Dezastrul nucleară Fukushima Daiichi a fost un 2011 accident nuclear la centrala Fukushima Daiichi nucleare în Okuma, Prefectura Fukushima, Japonia.Evenimentul a fost cauzat în primul rând de cutremurul și tsunami-ul din Tōhoku din 2011.. A fost cel mai grav accident nuclear de la dezastrul de la Cernobîl în 1986. A fost clasificat la nivelul 7 pe scala internațională a evenimentelor.

Fukushima Daiichi nuclear disaster: Fukushima's ghost

Razboiul nuclear, fie el intentionat sau nu, a fost deja declarat. Indiferent daca dezastrul Fukushima a fost provocat de un eveniment natural sau de catre o conspiratie terorista, tragaciul a fost apasat si razboiul nuclear tacut a fost pus in miscare. Miile de baghete de combustibil expuse de la Fukushima continua sa ramana in conditii precare Accidentul de la Fukushima, provocat de un cutremur care a dezlănțuit un tsumami, a fost cel mai mare hazard nuclear din lume după dezastrul de la Cernobîl, din 1986. Cutremurul și tsunami-ul au lăsat în urmă 18.500 de persoane decedate și dispărute, precum și suprafețe mari nelocuibile, iar circa 80.000 de oameni au fost obligați. Fukushima: dezastrul se întinde tăcut în Pacific Efectele dezastrului nuclear de la Fukushima din 2011 persistă şi analiştii susţin că durează între 30 şi 40 de ani pentru ca locul să fie curăţat total. În acelaşi timp, roboţii folosiţi de Tepco pentru a găsi combustibilul topit nu fac faţă nivelului ridicat de radiaţii.

Testele pentru radiaţii efectuate de oficialii japonezi asupra orezului provenit din culturi din regiunea Fukushima au fost trecute cu succes, pentru prima oară de la dezastrul nuclear din anul 2011, care a avut loc în această parte a Japoniei, scrie agenţia de presă R.. Un oficial din cadrul prefecturii Fukushima, Tsuneaki Oonami, a declarat că aproximativ 360.000 de tone de orez. Kirk Sorensen a scris pentru revista Forbes că înainte de cutremurul şi tsunamiul din 11 martie din Japonia, senzorii seismici de la centrala nucleară Fukushima au emis o alertă. Venea cel mai mare cutremur din istoria modernă a Japoniei. Imediat, centrala s-a oprit. În trei minute, reactorul nuclear mai producea doar 10% din energia nucleară, în şase minute activitatea scăzuse la. Compania TEPCO, responsabilă pentru conducerea şi operarea centralei nucleare de la Fukushima (unde anul trecut s-a înregistrat cel mai mare accident nuclear din lume din ultimii 25 de ani, în urma tsunami-ului care a lovit Japonia după un cutremur puternic), a admis că evenimentele din 2011 de la centrală au avut ca şi cauză lipsa siguranţei şi comportamente de muncă incorecte The Chernobyl disaster was a nuclear accident that occurred on Saturday 26 April 1986, at the No. 4 reactor in the Chernobyl Nuclear Power Plant, near the city of Pripyat in the north of the Ukrainian SSR in the Soviet Union. It is considered the worst nuclear disaster in history both in terms of cost and casualties, and is one of only two nuclear energy accidents rated at seven—the maximum.

Dezastrul nuclear de la Fukushima a șocat o lume întreagă atunci când s-a produs în urmă cu patru ani din cauza unui cutremur foarte puternic, relatează Mirror.co.uk.Tsunamiul produs în urma seismului a lovit coasta japoneză și a afectat trei din cele șase reactoare nucleare, obligând autoritățile să evacueze de urgență Fukushima Daichii și împrejurimile Mari dezastre nucleare: Fukushima. Cu atât mai surprinzător este faptul că dezastrul s-a petrecut înt-o epocă în care tehnologia este una de vârf, statul Japonia, locul unde s-a petrecut tragedia, făcând parte din rândul celor mai dezvoltate de pe mapamond. analizând consecințele grave ale acestui accident nuclear, al doilea. Au trecut zece ani de când cel mai puternic cutremur înregistrat vreodată în Japonia a lovit în largul coastei de est a țării. Cu magnitudinea 9, seismul a declanșat un tsunami care a acoperit insula principală Honshu, ucigând peste 18.000 de oameni, ștergând orașe întregi de pe hartă și provocând cel mai mare dezastru nuclear după Cernobîl

Cernobîl şi Fukushima reprezintă două dintre cele mai grave şi prezente accidente nucleare din memoria publică, scrie descopera.ro. Exploziile de la reactoarele celor două centrale nucleare de la Cernobîl şi Fukushima rămân în conştiinţa publicului pentru gravitatea urmărilor cauzate. În ciuda gravităţii percepute a celor două evenimente, nu putem să nu ne punem întrebarea. Ten years after Fukushima, Japan remembers 'man-made' nuclear disaster. TOKYO (R) - When a huge earthquake and tsunami struck Japan on March 11, 2011, devastating towns and triggering.

Altfel decât în Germania, dezastrul de la Fukushima nu a pus în mișcare schimbări de politică energetică în Japonia, unde de circa opt ani guvernează o coaliție conservatoare, care. Dezastrul nuclear de la Fukushima, din 11 martie 2011, a fost profund creat de om, a concluzionat o anchetă asupra evenimentelor, potrivit R, care amintește evenimentele de acum 10 ani. Pe 11 martie 2011, un cutremur imens și un tsunami au lovit Japonia, declanșând, la Fukushima, dezastrul nuclear cel mai gravdin lume, după. Dezastrul nuclear din Japonia impinge economia in recesiune. Seismul puternic din Japonia, valurile tsunami care au urmat si accidentul nuclear de la Fukushima ar putea impinge economia nipona in recesiune in urmatoarele luni, cu o scadere mai accentuata a Produsului Intern Brut (PIB) in trimestrul doi, potrivit unui studiu al publicatiei economice Nikkei, precizeaza Mediafax.Dezastrele din.

La un an dupa dezastrul de la Fukushima, animalele isi cauta si acum stapanii. dezastru Fukushima La un an dupa dezastrul din Japonia ce a avut loc la centrala nucleara din Fukushima, dupa cutremurul de 9 grade urmat de un tsunami, o parte dintre animalele de casa ale locuitorilor din zona isi cauta in continuare stapanii Dezastrul nuclear din 2011 din Fukushima Daiichi, cel mai grav incident nuclear din ultimii 25 de ani, a strămutat 50.000 de gospodării după ce s-a scurs material radioactiv în aer, sol și mare. Controalele de radiații au condus la interzicerea unor transporturi de legume și pește Introducere Dezastrul de la Fukushima a fost al doilea cel mai semnificativ incident nuclear, dupa cel din 26 aprilie 1986 de la Cernobil, iar cel de-al doilea dezastru a primit clasificarea evenimentului la Nivelului 7 al Scalei Internationale a Evenimentelor Nucleare

Japonia reporneste primul reactor nuclear, dupa dezastrul

Fukushima Daiichi Accident - World Nuclear Associatio

Accidentul nuclear de la Fukushima-Daiichi - Wikipedi

ACCIDENTUL NUCLEAR DE LA. FUKUSHIMA - DAIICHI (JAPONIA) - 2011. In aceste zile se împlinesc 10 ani de la accidentul nuclear de la Fukushima (11 martie 2011) cauzat de un mare cutremur (9,0 grade magnitudine pe Richter) care a avut loc în Oceanul Pacific la cca 130 km de centrală și care a produs valuri uriașe (tsunami) ce au trecut peste digul de protecție al centralei Dezastrul nuclear de la Fukushima, eroare umana. Vineri, 06.07.2012, 07:29. Japonia a repornit primul reactor nuclear de la Fukushima. Reactorul 3 al centralei nucleare de la Fukushima a fost repornit in ciuda faptului ca mii de japonezi au protestat impotriva acestei masuri si au cerut autoritatilor sa ia in considerare trecerea la o sursa de.

The Fukushima Daiichi Nuclear Disaster timeline

Majoritatea sustin ca dezastrul nuclear de la Cernobil din Ucraina a fost cel mai rau, dar se insala.. In 2011, un cutremur considerat o replica a cutremurului din Chile din 2010 a creat un tsunami care a provocat o topire a miezului nuclear al centralei nucleare TEPCO din Fukushima, Japonia Dezastrul nuclear de la Windscale. Accidentul nuclear de la Windscale, care a avut loc la data de 10 octombrie 1957, a fost cel mai dezastruos incident nuclear din întreaga istorie a Marii Britanii, primind gradul 5 din 7 pe Scala Internațională Nucleară. Incidentul a dus la îmbolnăvirea a peste 200 de persoane din cauza materialului. Autoritatea a dat publicitatii rezultatele testelor de stres desfasurate dupa dezastrul nuclear de la Fukushima, din Japonia, si a dat asigurari ca centralele atomice din tara prezinta un nivel suficient de siguranta pentru a nu cere inchiderea imediata a niciuneia dintre ele Dezastrul nuclear de la Fukushima, eroare umana O eroare umana ar fi dus si la dezastrul nuclear de la Fukushima, survenit dupa un cutremur violent, urmat de un tsunami.... Extern • pe 02.07.2012 la 07:2

Robots come to the rescue after Fukushima Daiichi nuclear

Cetăţenii din Japonia au plătit aproape 100 de miliarde de dolari, după dezastrul nuclear de la Fukushima. Accidentul nuclear de la Fukushima, produs în 11 martie 2011, i-a costat pe contribuabilii niponi aproape 100 de miliarde de dolari, deşi guvernul a dat asigurări că daunele vor fi acoperite de compania Tokyo Electric (Tepco), care deţine centrala Decizia de evacuare a apelor reziduale vine la mai bine de un deceniu după dezastrul nuclear de la centrala electrică Fukushima Daiichi din 2011, după ce a fost întârziat în mod repetat din cauza problemelor de siguranță și opoziție puternică din partea pescarilor locali încă înfundându-se din consecințele crizei La un an dupa cutremur, tsunami si dezastrul nuclear care a devastat Nordul Japoniei anul trecut in luna Martie, multi dintre cetatenii Japoniei sufera o disperare profunda. Bloomberg raporteaza ca acesta este al patrusprezecelea an in care peste 30,000 de oameni sau sinucis (anual 30,000 x 14 yrs = 420,000 morti prin sinucidere) Orașul fantomă Fukushima după cinci ani de la dezastrul nuclear Pe 11 martie 2011, coasta de nord-est a Japoniei a fost lovită de un cutremur cu magniturinea de nouă grade. Exter Japonia comemorează sâmbătă victimele cutremurului şi tsunami-ului din urmă cu şase ani, urmate de un dezastru nuclear din... Extern • pe 06.07.2012 la 07:29 Dezastrul nuclear de la Fukushima, eroare uman

Fukushima: un deceniu de la accidentul nuclea

GDACS is a cooperation framework between the United Nations, the European Commission and disaster managers worldwide to improve alerts, information exchange and coordination in the first phase after major sudden-onset disasters Floarea-soarelui poate absorbi lumina soarelui naturală și poate crește glorios. Acum, experții plantează floarea-soarelui pentru a absorbi radiațiile din zonele de dezastru nuclear. Teoria a fost încercată la mijlocul anilor 1990, în apropierea topiturii centralei electrice din Cernobîl. Lumea își amintește încă dezastrul nuclear de la Fukushima, Japonia, după tsunami-ul din. FUKUSHIMA NUCLEAR POWER PLANT• Fukushima Daiichi is among the world's largest power plants. 5. CAUSES OF ACCİDENT• The 2011 Tōhoku earthquake and tsunami was an 9.0- magnitude earthquake followed by tsunami waves. 6. Accident of Nuclear Power Plant• The tsunami has led to shut down three active reactors on 11.03.2011. Recovering Fukushima Fukushima was forever changed by a nuclear disaster in 2011. What does recovery mean for the region? It's an answer filled with resilience, reinvention and regret Aproximativ 20.000 de oameni au murit, acum zece ani, cand valuri uriase au fost declansate de un cutremur cu magnitudinea de 9 si de un tsunami. Accidentul de la Fukushima, din 11 martie 2011, a condus la eliberarea unor emisii radioactive semnificative in aer, apa si sol in regiunea centralei nucleare, situata la 220 km nord-est de capitala Tokyo

10 adevăruri despre dezastrul de la Fukushima

Polonezul Arkadiusz Podniesinski a ajuns în Japonia la câțiva ani după dezastrul nuclear de la Fukushima sin 2011. Imaginile sale surprind realitatea sumbră a vieții din prezent. Orașe părăsite, locuite odinioară de sute de mii de oameni, animale lăsate în urmă și un efort titanic de decontaminare Reamintim ca Centrala Fukushima foloseste reactoare de tipul Boiling Water (BWR), fiind in functiune de 40 de ani. Vezi clipul realizat de televiziunea japoneza: Dezastrul nuclear a fost provocat (HAARP). Este un [nou] atac al americanilor. raspunde trimite +1 (1 vot

Fukushima accident Summary, Date, Effects, & Facts

 1. Dezastrul nuclear de la Fukushima ne-a arătat iar că reactoarele nucleare sunt, în mod intrinsec, periculoase. Nu doar că afectează grav mediul, sănătatea populațiilor și economiile naționale, dar cea mai mare parte a costului financiar al unui accident nuclear este inevitabil suportat de către victime, nu de către companiile care.
 2. Ce a declanșat dezastrul nuclear de la Fukushima? Așa cum a explicat Encyclopedia Britannica, mai întâi zona Fukushima a fost zguduită de un cutremur cu magnitudinea de 9,0. Apoi, două zile mai târziu, un tsunami masiv de 50 de metri a făcut apropiere de mal, în dauna generatoarelor de rezervă ale centralei
 3. 6 Dezastrul nuclear de la Fukushima. Dezastrul nuclear de la Fukushima Daiichi a fost un accident major la centrala nucleară de la Fukushima I din Fukushima, declanșată de tsunami după cutremurul de la Tōhoku din 11 martie 2011
 4. La aproape un deceniu de la dezastrul nuclear de la Fukushima, cercetătorii de la Universitatea din Georgia, SUA, au descoperit că populațiile de animale abundă în zonele părăsite de oameni.. Studiul, desfășurat cu camere foto, arată că cele 267.000 de fotografii au surprins peste 20 de specii, inclusiv mistreți, iepuri japonezi, macaci, fazani, vulpi și câini-ratoni - rude ale.
 5. În 2011, a avut loc dezastrul nuclear de la Fukushima. În luna martie a acelui an, din cauza unui cutremur și a unui tsunami care a urmat la s
Dezastrul nuclear de la Fukushima este chiar şi mai mare

Fukushima dezastru nuclear - Ziare

 1. A resolution to the crisis at the Fukushima Daiichi nuclear power plant remains a distant goal a decade after three of its reactors melted down. The most challenging part of the cleanup—removing.
 2. Stiri-Covid19.eu - Au trecut 10 ani de la dezastrul nuclear de la Fukushima unde au murit peste 18.000 de oameni, iar 500.000 au fost relocați. Împăratu
 3. Cu multe evenimente deja lăsate fără spectatori din cauza pandemiei, ștafeta torței olimpice a plecat joi de la Fukushima, o zonă afectată puternic de cutremurul, tsunamiul și dezastrul nuclear din 2011
 4. Cinci ani de la dezastrul nuclear din Fukushima. Imagini infioratoare din orasele fantoma unde mai ajung doar turistii. FOTO . Crearea unui astfel de robot dureaza doi ani, dar imediat ce ajung in apropierea reactoarelor se defecteaza si devin nefolositori. Acestia au fost proiectati pentru a inota sub apa si evita obstacolele

Fukushima 50 - Wikipedi

Dezastrul de la centrala nucleară Fukushima, în imagini

Cernobîl şi Fukushima

Hideo Yamazaki, expert în analiză de mediu, spune că 20,100 bequereli (Bq) de cesiu pe metrul pătrat au fost descoperiți în malul râului Kyu-Edogawa, într-un raport realizat la cinci ani după dezastrul nuclear de la Fukushima. Ulterior, noroaiele contaminate au fost purtate de ape și au ajuns în Golful Tokyo Dezastrul de la Fukushima a fost al doilea cel mai semnificativ incident nuclear, după cel din 26 aprilie 1986, de la Cernobîl, iar cel de-al doilea dezastru a primit clasificarea evenimentului la Nivelul 7 al Scalei Internaționale a Evenimentelor Nucleare Evoluția zonei afectate de accidentul nuclear de la Fukushima, după 5 ani de la producerea dezastrului Marți, Greenpeace a lansat raportul Lessons from Fukushima, care arată că, deși tsunamiul care a lovit coasta estică a Japoniei pe 11 martie 2011 a declanșat dezastrul nuclear de la centrala Fukushima Daiichi, de fapt erorile guvernului Japonez și al autorităților de reglementare din industria nucleară au dus la această tragedie

Japonia aruncă în ocean apa contaminată din Fukushima

Radioactive wild boar-pigs roam region near Fukushima

 1. La un an dupa dezastrul de la Fukushima, animalele isi cauta si acum stapanii. Centrala nucleara Fukushima La un an dupa dezastrul din Japonia ce a avut loc la centrala nucleara din Fukushima, dupa cutremurul de 9 grade urmat de un tsunami, o parte dintre animalele de casa ale locuitorilor din zona isi cauta in continuare stapanii
 2. Site-ul list25.com prezintă 25 de lucruri pe care, probabil, nu le cunoașteți despre accidentul nuclear de la Cernobîl:. 25. Dezastrul de la Cernobîl rămâne singurul incident de nivel 7 pe scara internațională a evenimentelor nucleare (INES), devenind cel mai mare dezastru provocat de om din toate timpurile
 3. Dezastrul de la Windscale Pile. Tot un accident nuclear de nivel 5, cel de la Windscale Pile, din Marea Britanie, reprezinta cel mai grav dezastru nuclear cu care s-a confruntat Europa de Vest. Pe 10 octombrie 1957, miezul primului reactor a luat foc, rezultand o eliberare de material radioactiv
 4. Lady Gaga, mesaj de susţinere adresat Japoniei la 10 ani după dezastrul nuclear de la Fukushima De-a lungul anilor, văzând şi auzind despre ampla reabilitare a frumoaselor dumneavoastră oraşe, am dobândit un imens respect pentru cetăţenii Japoniei, pentru puterea, bunătatea şi grija pe care o au unul pentru celălalt'', a.
 5. ica in orasul Fukushima, capitala provinciei afectate de dezastrul nuclear din 11 martie, cerand oprirea producerii energiei nucleare, potrivit publicatiei online Straits Times. Interziceti centralele nucleare! si Redati-ne Fukushima fara radiatii! au scandat manifestantii pe timpul marsului
Los niveles de contaminación de Fukushima, cuatro años después

Dezastru nuclear fukushima - Ziare

 1. Dezastrul nuclear a avut loc dupa ce valurile de tsunami de dupa cutremur au lovit Fukushima. Din cauza acestora, trei dintre cele sase reactoare au fost avariate, materiale radioactive ajungand in atmosfera si in pamant. 300.000 de oameni au fost evacuati din zona dupa ce alte 15.884 au murit din cauza cutremurului si a valurilor imense.
 2. Dezastrul nuclear de după seism, poate cel mai periculos Dezastrul, ce a devastat coasta de nord-est a arhipelagului nipon, a provocat o înlănţuire de accidente la centrala nucleară Fukushima Daiichi, situată la 220 kilometri nord-est de Tokyo, care au fost însoţite de explozii, incendii şi scurgeri de radiaţii la instalaţiile.
 3. Zece ani de la tripla catastrofă din Japonia: un seism urmat de tsunami a declanșat dezastrul nuclear de la Fukushima Japonia a comemorat joi 10 ani de la tripla catastrofă de la 11 martie 2011, când un seism de 9..
 4. Sursa: La mai bine de un deceniu de la dezastrul nuclear de la Fukushima, Japonia anunță că va elibera în mare peste 1 milion de tone de apă provenită de la centrala nucleară avariată. Circa 1,25

Fukushima Daiichi dezastru nuclear - Fukushima Daiichi

 1. ată din uzina distrusă în mare, a anunțat vineri mass-media locală, un anunț oficial fiind așteaptat mai târziu în această lună, anunță R, citată de Mediafax
 2. Bine ai venit! Autentifică-te în contul tău! numele de utilizator. parol
 3. Flacara Olimpică a plecat joi din Fukushima, iar sportivii vor alerga cu aceasta timp de patru luni pe teritoriul Japoniei, inaintea Jocurilor de la Tokyo. stafeta va trece prin cele 47 de departamente ale Japoniei inainte de deschiderea Jocurilor Olimpice din 23 iulie
 4. Dezastrul de la Fukushima, din 2011, are tot felul de urmări pentru zona respectivă. Cea mai nouă astfel de descoperire o reprezintă o nouă specie de mistreț-porc. Se pare că, după ce oamenii au părăsit zona în urma accidentului nuclear, populația porcilor mistreți (Sus scrofa luecomystax) a crescut vertiginos
 5. Un nou dezastru nuclear s-ar putea produce la centrala de la Cernobâl. 11 mai, 08:14 0. 35 974. Centrala nucleară de la Cernobâl a fost distrusă în urmă cu zeci de ani într-un oribil accident radioactiv. Dar se pare că reacțiile nucleare încă mai mocnesc în interior, chiar și acum. Foto: dw.com
 6. area radioactivă a zonei înconjurătoare. Centrala electrică se afla la 51°23′23″N 30°5′58″E, în apropiere de orașul.

Cealaltă mare problemă de la Fukushima Digi2

Vecina Coreea de Sud a păstrat interdicția asupra importurilor de fructe de mare provenite din regiunea Fukushima a Japoniei, impusă după dezastrul nuclear, și a convocat un înalt oficial al ambasadei japoneze anul trecut pentru a explică cum va fi tratată apa de la Fukushima Akihito, imparatul Japoniei despre dezastrul nuclear. Imparatul Japoniei se declara profund ingrijorat de situatia grava de la centrala nucleara afectata de recentele cutremure, acesta cerand populatiei sa ramana unita pentru a putea trece peste cea mai mare criza pe care tara sa o are de infruntat de la cel de-al Doilea Razboi Mondial * la mai bine de un deceniu de la dezastrul nuclear de la Fukushima, Japonia anun ț ă c ă va elibera în mare peste 1 milion de tone de ap ă provenit ă de la centrala nuclear ă avariat ă Circa 1,25 milioane de tone de apă contaminată sunt stocate în prezent în mai mult de o mie de cisterne în..

Fukushima Nuclear Reactor Problem Explained (CNN) - YouTub

După dezastrul nuclear de la Fukushima, din 2011, agricultura a avut de suferit. Pe internet, au început să circule tot felul de imagini cu fructe şi legume mutante Greenpeace a publicat rezultatele anchetelor pe care le-a făcut în apropierea unui centru sportiv din Japonia, subliniind că zona nu este perfect curată din punctul de vedere al radiațiilor provocate de dezastrul nuclear de la Fukushima Cea mai mare bursă asiatică, cea de la Tokyo, a înregistrat vineri cea mai proastă şedinţă de după catastrofa nucleară de la Fukushima, în luna martie 2011, potrivit Digi24.Indicele principal, Nikkei a înregistrat o cădere de peste 10% până la 16.691,98 puncte, în jurul ore 1:30 GMT, pentru ca la pauza de la prânz să afişeze un declin de 7,97% Optsprezece minori au fost depistați cu cancer de tiroidă, în urma unui studiu al radiațiilor emise la catastrofa de la Fukushima asupra locuitorilor din zonă. Cu toate acestea, legătura cu dezastrul nuclear nu Lady Gaga a transmis un mesaj de susţinere adresat Japoniei, care comemorează joi 10 ani de la tripla catastrofă din 2011, spunând că puterea de recuperare a cetăţenilor săi oferă speranţă în lupta globală împotriva pandemiei de coronavirus

Noi imagini surprinse după dezastrul de la Fukushima